tiistai 5. maaliskuuta 2013

Kääretorttu

Pohja

- 4 munaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
-  n.1/2 dl kaakaojauhetta

Täyte

1-2 prk valio maustettu vanilijarahka
vadelmahilloa
vadelmia

Koristelu

- kermavaahtoa
- pätkis suklaata

- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi  munasokeri vaahdon sekaan.
- Sekoita varovasti nostellen. esim. nuolija on hyvä sekoittamiseen.
- Laita leivinpaperi pellille ja kaada taikina siihen.
- Paista uunissa 225 asteessa n. 5-7 min, kannattaa katsoa kuinka valmistuu ettei pääse palaan.
- Anna jäähtyä ennenkuin levität täytteen.
- Levitä rahka , sitten hillo ja ripottele vadelmia ja kääri tortuksi.
- Vatkaa kerma ja levitä tortun päälle kokonaan.
- Pieni pätkis pieneks ja ripottele tortun päälle, sulata pätkistä ja tee viivoja sulaneella pätkis-suklaalla.
Kannattaa siis ostaa pätkis pussi tai muutama patukka. :D




2 kommenttia:

  1. Nam! just eilen mietin et pitäis tehä joku päivä kääretorttu:D nythän mul on tässä heti hyvät ohjeet :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. aijaa :D haha, joo toi on kyl hyvää ;) Suosittelen!

      Poista

Kiitos kommentista :>