perjantai 1. helmikuuta 2013

Eljas my dear boy








Ajattelin kertoa hieman Eljaksen alusta, elikkä raskaus meni hyvin, ei mitää ihmeitä :) Ainut mistä vaivasta lopussa kärsin oli kauhea närästys, mutta onneks rennie autto aina! Eljas syntyi 2011 maaliskuussa ja synnytys meni todella hyvin, kesti vain 4h ja ei mitää traumoja jääny. Mutta synnytyksen jälkeen alkokin vaikeat hetket. Eljaksen synnyttyä huomattiin että hän ei hengitä kunnolla, eikä suostunu imee tissiä ollenkaan, no synnytys saliin saapu lastenerikoislääkäri heti ja Eljas lähti samantein teholle, ensin ei tiedetty mistä johtuu, mutta heti hengityskoneesee ja kaikki piuhat vaa kiinni. No seuraavana iltana saatiin tulos, mikä otettii synnytysvastaan otolla, eli mulla oli streptokokki b bakteeri ja tää oli sit tarttunu Eljakseen synnytyksen yhteydessä ja sai tästä vakavan verenmyrkytyksen mikä meni ihan päähän saakka. Onneks tulos saatii niin nopeasti jotta oikeet hoidot saatii alottaa heti, se oli oikeestaa tunneista ellei minuuteista kii sillä hetkellä! Hoidon alettua, Eljas rupes onneksi paraneen ja suunta oli hyvä, kunnes tuli taas takapakkia.. tulehdus arvot nousi, mutta parinpäivän päästä jo laski ja siitä alko paraneminen kokonaan :) Eljaksella oli piuhoja ja johtoja nii paljo että oikee teki pahaa katsoa ku niin pieni joutuu sellaseen tilaan, hengityskoneet ja typit yms käytössä. Kuukauden verran tässä meni että Eljas parani, sitten pääsi kotiin sen jälkeen kuitenki jälkitarkastukset ja seurannat jatku puolivuotiaaseen saakka.Käytiin mm. fysioterapeutilla,fysiatrilla ja sydänlääkärin tarkkailussa.Eljaksella oli jotain virtauksia ollu jonka takia sydäntäkin seurattiin jonkun aikaa. Lääkärit tosin sano että suurin osa tähä sairastuneista lapsista menehtyy , että meillä oli onnea mukana ja se että saatiin tietää nii nopeasti mistä johtuu vaivat. Nyt on terve poika, eikä mitää jälkivaivoja tullut, ainakaa vielä :) Tää kyllä opetti aika paljon, ja tossa tilanteessa toivot vain että oma lapsi selviää. Samaan aikaan mä meinaa menetin rakkaan veljeni auto-onnettomuudessa ja toi aika oli aika rankkaa mulle, mutta siitä on selvitty ja se on kasvattanu ja nyt ollaan taas entistä vahempia :) Suosittelen siis kaikille jotka odottavat/ on raskaana että pyytää neuvolassa ottamaan tämän testin jotta samalta voidaan välttyä! Ens kerralla kun synnytän saan antibiootin jottei tartu lapseen :)

Jos  tuli jotain kysymyksiä mieleen tai haluaa tietää enemmä jotain niin saa kysyä :) vastaan mielelläni.

7 kommenttia:

  1. Ainakin täällä meillä se streptokokkinäyte otettiin nyt kaikilta mun raskausaikana. Onneksi, koska se voi tosiaan olla näköjään noin vaarallinen. :( mutta onneksi teillä meni kaikki hyvin! :) missä päin muuten asutte?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, täällä sitä ei oteta ja tai sillon mun aikana nii ei monellekkaa tehty sitä ellei ollu jotain epäilystä siitä.. mut ne tiiä onko muuttunu, mut multa otettii tosiaa vasta synnytysvastaan otolla se testi, tosin Eljas syntyki 3 vk aikasemmin mitä piti. :) Mut mun enon tyttöystävällä myös oli tää samainen , ja sillekkä ei tehty ekal kerralla sitä testiii selvis vast raskauden jälkee, sillä onni oli ettei tarttunu lapseen, mutta seki sano sitä että pyytää vaan ottamaan sen ajoissa . Sillä nyt kaks lasta ja toisen saadessa sai kans antibioooti :) Asutaan täällä Tampereen suunnalla :)

      Poista
    2. Ai te asutte niin kaukana. No tännehän on sieltä ihan tosi pitkä matka! :) Minkä kokonen Eljas oli syntyessään?

      Poista
    3. Jep täällähän me :D sä ilmeisesti vaasan lähel, tai ainakin olin lukevinani niin :D Eljas oli Paino 2820 g ja pituus 48 cm :) minkä kokone teillä oli ?

      Poista
  2. Huih miten se onkaa pelottavaa ku hoksaakin että kaikki ei oo oikee kunnossa :/ Mutta onneksi kaikki meni loppuen lopuksi hyvin.. :) Ei oo mitään epänormaalia nyt sitte myöhemmin ollu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä ja vie ekan lapsen kohdalla nii ei sitä osaa odottaa ollenkaa.. Onneks :) Ei oo mitää ilmenny, eljas on normaalia pidempi ja kehityksessäki vähä edellä :) tai viime neuvola käynnillä sanottii näi! Katotaa mitä 2 v neuvolassa sanotaa, mutta eipä oo tähän saakka ainakaa mitää ilmenny :)

      Poista

Kiitos kommentista :>