torstai 9. toukokuuta 2013

Pepsodent hymy + perheenlisäys

Päätimän osallistua myös toho vuoden pepsodent hymy kilpailuun ja nyt haluisinki rakkaat lukijat teiltä taas vähä apua, joten eikun äänestämään Eljaksen kuvaa TÄÄLLÄ :) ! Suuri Kiitos Äänensä antaneille etukäteen.

Mitäs tänne muuten kuuluu, aika kiirettä pitänyt. Eilen oli työpäivä ja siis miten voikaan tykätä työstään nii paljon, oonkohan ihan sekasin.. Niin mahtava työporukka ja paikka että, ei voi kun olla tyytyväinen :)  Eljas oli Jessen kans kotona, sillä vieläkin se on kipeä ja kurkussa todettii angiina :/ ihmekös pikkunen ei oo oikein syöny mitää ja ääni käheenä vaan. Mutta eiköhä se siitä pian rupea paranemaan.

Päivä kotona oli pojilla mennyt hyvin ja mun oli kyllä pakko soittaa tauolla kotio päin ja varmistaa että kaikki on ok, mutta kyllä oli. Onneksi :) Ainut missä J kysy apua puhelimessa niii miten tää vaippa tulee oikei, tai miten päin :D hahah mut kyllä se oli sen osannu kuitenki pistää sit, eipä se kovin vaikeeta ole.

MUTTA ei tässä kaikki meille tuli perheenlisäystä toissapäivänä.. Me meinaan haettii pieni rotikan pentu meille. Hän on nyt 8 vk vanha ja nimeksi hän sai Nero. :) Voi että miten hän on sulonen! Tän takia myös eilisessä oli J:llä haastetta, sillä hän hoiti Eljaksen ja kaksi koiraa josta toinen pentu mitä pitää käyttää lähes koko ajan ulkona. Mutta kuten sanottu hyvin oli selvinny, ja lisäksi oli vielä imuroinu. En tiä onko maailmankirjat sekasin , mutta voin todeta vaan että  Ihana mies mulla <3

Nero on kyllä sopeutunu hyvin meille ja Lotekin on ottanu sen hyvin vastaan. Öisin Nero haluis vaa leikkiä ja pomppiiki siihe meiä sängy reunaa koko ajan :D Se myös pitää nii kummallisia ääniäkin sitte että ei jessus :D Voin koittaa jos saisin nauhotettua joku kerta. Pelästyinki eile et mikä ihmee ääni kuulu , no Neroha se oli :D

Iloisena lähössä kauppaan ja sen jälkeen Neroa hakemaan.









Karvakamut <3
Seuraavan meillä hankinnassa olis se oma asunto, omalla pihalla! Ollaan kauheesti kyl katteltukki asuntoja, mutta ei oo tullu vastaan oikein mitää hyvää mikä menis meiän budjettiin sitte.. Mutta eiköhä me löydetä se vielä :) Se oma piha olis nytkin nii kätevä ton pennun kans, ei tarvis ravata alhaalla koko ajan, mutta onneks kuitenki asutaa ekas kerrokses. :D Tää kevät/kesä on just paras aika ottaa koiranpentu, ilmat lämpenee ja on muutenki ihana olla ulkona kun ei tarvi mitää kerrospukeutumisia. :)

Ps. Suomen peli oli aika surkee... Mutta ei pidä lannistua, kyllä me siitä noustaan vielä ;) Se voittohan tulee tänä vuonna meille, kaiken kruunais jos euroviisuistakin tulis voitto meille :)

15 kommenttia:

  1. Apua miten ihana kuva tuossa bannerissa :D Mä kans niin haluaisin jo oman asunnon, mutta no money :/ Luin tuossa tuota "teiän tarinaa" niin onko sun mies siis ruotsalainen/osittain ruotsalainen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha kiitos :) on kyllä onnistunu kuva se :P no joo, mäki sain nyt onneks töitä et ku oon vähä aikaa ny tienannu sit jos olis varaa siihe :) tai sais ne asuntolainat otettua! pitäs mennä vaa pankkii eka selvittelee vähä noit yms. :D Se on siis ruotsista kotosin, eli asunu koko ikänsä sielä. Mutta vanhemmat on iha suomalaisia. muttä kyl sitä sanotaa iha ruottalaiseks :D haha ja mulla on siis isä kans ruotsista kotosin :)

      Poista
  2. Heippa =) liityin lukijaksi =) mulla oli aikoinaan kaksi rottista kahdentoista vuoden ajan. Nyt oon ihan koiraton mutta onneks pikkumies pitää kiireisenä =D mistä hankit pennun? Tule kurkistamaan meille tutipuu2012.blogspot.fi
    Hyvää äitienpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja tervetuloa blogini pariin :) aijaa oli vai, narttuja vai uroksi? miten niitten kans sujui ja oliko kilttejä? :) meillä ensimmäistä kertaa oma rottis ja uros :D haha . Haettii hämeenkyröstä sellasesta lapsiperheestä jossa se talon isäntä oli entinen koira kouluttaja :) Samoin myös sulle sinne äitienpäivät!

      Poista
  3. mulla on 10v uros, josta joudun luopumaan kasvainlöydöksen takia 2v sitten :-( se oli maailman paras ja niin kiltti. rauhallinen ja avoin. me harrastettiin tottelevaisuutta ja näyttelyitä. se oli mun paras kaveri ja me oltii aina yhessä. sit otin nartun boxlee kennelistä ja se valitettavasti oli ihan kahjo!!!! hermorakenteellinen vika eli se kauhee hyrrä. mikää ei riittäny sille... se ei rauhottunu koskaan. se oli ainoastaan polven korkunen, arka ja epävarma. kun lähdin laitokselle narttu meni hoitoon mun uroksen kasvattajalle. paria pv myöhemmin se soitti ääni väristen ettei uskalla antaa narttua mulle takas ku vauvakin on nyt kotona.... narttu oli yhteistuumin ostettu koska aateltiin käyttö- ja siitosnarttua, koska sillä oli kova suku saksan puolelta. yhteistuumin 2v narttu lähti sateenkaarisillalle. se oli just sellanen median raiskaama luonteeltaan :-\ ja jos päässä on vikaa ni ei se kouluttamisella parane. mitä meinaat alkaa harrastaan pennun kans? onks eka rotikka?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OKeii :) aijaa ;o no harmi että sen nartun kans kävi sitte noi ikävästi :s mutta eihä sille mitää voikkaan. Nii ei oikee paranekka. Joo eka on rotikka on, sukulaisil ja kavereil kyl ollu rotikoit mut meidän eka joo :D Ei me olla sen pidemmälle mietitty aletaanko mitää ihmeitä harrastamaan, lähinnä kotikoiraksi, ja lenkkikaveriksi ainaki aluks. Mieshän sen halus oikeestaa, et ite olin alusta alkaen toista koiraa vastaan, ja se meinas hakea koiran ettei kerro mulle :D No sit se kuitenki katteli koiria ja kysy et lähettäskö kattoo yht koiraa ja ku mentii nii meidä piti vaa kattoo mut toisin kävi ja koira lähti mukaa :D hhaha ! Et katotaa mitä se ton kans haluaa sit alkaa tekee .. :) Tosi moni vaa aina kauhistuu jos joku on ottanu tollase isomma koira ja heti että joo ei sovi lapsi perheesee ja se tappaa sen päläpälä :D koira ku koira nii voi tehä mitä vaa.. mut isommat tekee toki pahempaa jälkeä.. Muuten kuinka nopeesti sulla se uros rottis oppi sisäsiistiks ja tuhosko se teillä mittää? :D

      Poista
    2. Uros oppii äkkiempää ku narttu ja mun possu oli puoliks sisäsiisti, kun sen 8vk kannoin kotiin. Paperille osas jo hakeutua. Mulla ei menny ku joku puoltoista viikkoa muistaakseni. Heräsin yölläkin joka toinen tunti ja vein sitä ulos. Sit heti ruuan jälkeen vauhilla ulos, ni äkkiä se hokas idean.

      Kummatki tuhos! Possu lähinnä siks, et sillä oli valtava eroahdistus. Parin tunnin aamulenkit ennen kello seiskan aamuvuoroo, luut ja lelut ei auttanut. Kaikki lähti, mitä se sai =D jopa puoltoista metriä kylppärin betoniseinää!!! D.A.P haihduttaja sitten auttoi, sitä pikkuisen rentoutumaan yksin ollessa. Vaikka mäkin aloitin kesän yhdessäolon jälkeen varovasti yksinjäämisharjotukset (2min eka kun vein roskat ulos ym..) mut koira on laumaeläin.. on aika vaikea saada se sopeutumaan yksin ilman, et siihen liittyy mukaan stressitekijöitä. Toiset koirat sietää yksinoloa paremmin...

      Mulla ehti narttu roto olla possuvaarin kaverina vuoden niin hommasin kahden koiran kokoisen sisähäkin ja totutin nartun häkkiin. En halunnut, että se vauhtihirmu olis kiusannu vanhaa koiraa ja sit kun entisessä asunnossa ei ovia ollut kuin kylppärissä niin en uskaltanu ottaa riskiä. Häkkiä mä suosittelen! Sinne, kun petaa muhkupeiton ja lelut ja antaa häkinoven olla auki, kun perhe on kotona niin peti se on missä muutkin peitot. =)

      Uros rotku saattaa olla sitten aika haastava! Oli meilläkin lähipiiri kauhuissaan, kun kerroin millasen koiran oon ottanut. Saat uskoa, että se päivä tulee, et suloinen vaahterapeppu näyttää teille kirjaimellisesti keskisormea heh. Sit vaan pitää ottaa luulot pois eikä missään nimessä antaa sen pitää omaa päätään!

      Kannattaa lukasta sellaset kirjat kuin "Elämää Rottweilerin kanssa" & "Erinlainen koirakirja" J.A.U Yrjölä. Loistava Rottweilerkasvattaja, joka toi rodun suomeen! Sain ite paljon kirjoista irti ja opin ymmärtämään rotua paremmin. Tässä rodussa, kun on pikkusen enemmän hevosvoimia ja tavallisessa perhekoirassa. Mutta oikein koulutettuna se on musta maailman paras rotu. Töitä se vaatii, että siitä tulee yhteiskuntakelvollinen. Possun kans meni treenatessa ensimmäiset 2.5v kirjaimellisesti JOKA PÄIVÄ!

      Kysy ihmeessä sitten, jos tulee jotain, mikä pennun kans mietityttää! =)

      Poista
    3. Okei, aika nopeasti oppinu! meilläki kun käytetää aina kun on syöty nii puol tuntia sen jälkee , ja sit aina kun herää tai on leikitty yms :) Mut ei oo vie iha oppinu sisäsiistiks. :D ohoho, joo oon kans kuullu et aika kovia tuhoon paikkoja kotoan... iikks. :D haha häkki äkkiä vaa ostaaa siis :DD jooo ollaa kyl paljo katottu netistä kaikkia videoita ja tietoo rotikasta , mut toi kirja vois olla kans iha hyvä :) ku enemmä mun mies siitä sit on lukenu ja kertonu mulle sit . Vaikka kavereil ja muutamal sukulaisel ollukki rotikka mut ei sitä kuitenka ite oo kouluttanu yhtä ätai mtn , et nähny aina kylässä vaa nii onha se eri asia sit itelle ottaa sellane. Se kun vaatii jämäkän ja hyvä peruskoulutuksen tosiaan! :) haha joo hevosvoimia on hyvä ola että ite uskalla liikkua pimeelläki viemässä sitä ;) mullakun toi pimeen pelko vaivaa!

      Poista
    4. Löytyyks muuten sua facebookist tai tms ? :) olis ehkä helpompi jutella , just jos tulee tosta rotikastaki kysyttävää :D

      Poista
    5. Juu löytyy https://www.facebook.com/linda.hautamaki.1?ref=tn_tnmn =)

      Poista
    6. Okrait, lisäilin sut sielä :)

      Poista
  4. Apua :D Aivan ihana rotikka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha eiks oo :) onhna ne pienenä tollasia söpöyksiä ;) isona ei voikkaa enää sanoa niinkää söpöls , paremminki pelottavan näköseks :D haha !

      Poista
    2. Pakko sanoo et voisin ottaa tollasen pienen mut en enää sellasta isoa :D Ne on jotenki niin pelottavia hahah

      Poista
    3. haha :D no sehä on hyvä vaan että on vähä pelottava, nii ei tuu mikkää hörhöt helpolla lähelle ;) haha!

      Poista

Kiitos kommentista :>