maanantai 29. syyskuuta 2014

Syyskuu

Helouuu.. Meidän syyskyy on mennyt sairastellen lähes tulkoon.. Alkukuusta olimme kaikki kipeinä, okennustauti tarttu meihin joka kuitenkin helpotti itselläni tosi nopeasti, mutta J:llä ja Eljaksella tauti oli sinnikäs. Eljaksella nousi kova kuume, nuha, kauhea ykskä ja tämän kaiken kukkuraks hengitys alkoi taas pihistä ja vaikeentua. Onneksi on lääkettä joka auttaa hetkeksi ainakin. Toisin kuitenkin kävi yksi ilta. Olin lähtenyt töihin ja kaikki oli suht hyvin kotona, ilta lähesty ja sain puhelun mieheltäni että Eljas kouristelee ja valittelee että sattuu joka paikkaa ja hengitys vaikeaa. Neuvoin sitte antamaan lääkettä ja seuraamaan tilannetta. Juuri kun olin saanut melkein putiikin kiinni , puhelin soi taas, mieheni. Eljaksen tila huonontunut , onneks olin sulkenut liikkeen ja pääsin lähtemaan kotio päin nopeasti. Kotio päästyäni hetken seurailin Eljaksen tilaa ja melkeinpä heti jouduttiin soittamaan ambulanssi.

Ambulanssi saapui suht nopeaa ja he täällä sitten mittailivat ensin verenpainetta, hengitystä yms. Jonka jälkeen lähdimme kohti sairaalaa. Matkalla tila huononi taas , lääkkeistä huolimatta.. Onneksi matkaa ei ollut enää paljon jäljellä. Sairaalaan päästyä, Eljas sai oman paikan ja samantein lääkettä lisää ja nyt hän myös rauhottui itsekkin, oli sen verran väsy poika. Tila rupesi kohenemaan ja hengitys paranemaan. Eljas sai nukahdettua siinä sitten ja n.3 tunnin päästä pääsimme lähtemään kotio. Kotimatka meni hyvin, vaikakkin henki alkoi vähän taas pihisee, mutta poika nukkui sikeesti.
Kotio päästyä pääsimme kaikki nukkumaan ja loppu yö meni onneks hyvin. Seuraava päivä oli jo vähä parempi ja siitä se Eljas alkoikin paranemaan onneksi.


Nyt sit taas, kerkisköhän Eljas ehkäpä reilu viikon verran olemaan terve kun hän on jo kipee.. Kuumetta, flunssa , kauhea yskä ja hengitys vaikeuksia jälleen kerran. Onneksi ollaan ainakin tähän asti pärjätty ihan kotosalla, ja lääkkeet mitä on niin auttanut sit. Inhottavaa kun toinen on jatkuvasti kipeä. :s En tie onkohan se ihan normaaliakaan että koko ajan on kipeä.. pitäisi varmaa vaatia jotain tarkempi tutkimuksia. Eljas tosiaa valitteli alavatsa kipuakin aika pitkää, mutta sitäkään ei sen kummemmin tutkittu muutakun virtsanäytteen otolla.. Ja tuloksena saatii, mitää ei näkynyt virtsassa.. No mutta nyt täällä sitte yritetään parannella pikkusta taas terveen kirjoihin ja seuraillaan tilannetta :)

Onko muilla samanlaisia kokemuksia , taikka lapsia jotka sairastelisivat usein?




Elokuun lopulla me käytiin kotivisio/lapsimessuilla pirkkahallilla, äitini oli töissä sielä , joten saimme liput. Tapahtuma oli iha hyvä, joitakin juttuja ehkä olisi voinut sieläkin toisin tehdä, mutta iha hyvin lapsille kaikkea järjestetty ja näin. Eljaksen yksi suosikeista oli kasvomaalaus , ambulanssissa vierailu ja kun sai kokeille palomiehen vaatteita sekä hevisauruksen esiintyminen. Tosin hevisauruksen esiintymisen aikana vanhemmat tunkivat enemmän siihen lavan eteen kuin lapset, ja mitä siitä seurasi. Lapset eivät nähneet mitää ja aikuiset vaa kökötti siinä.. En ymmärrä. Oli rasittavaa kun juuri oli löytäny paikan mistä Eljaskin näkisi ilman että tarvi sylii nostaa, nii joha siihe tunki joku aikuinen eteen..  Muutama kuva siltä päivältä.




Toissa viikonloppuna pääsimme viettämään äitini sekä siskoni kummitädin 70 vuotis juhlia , ja muutama kuva siltä päivältä myös. Paikka oli ihana ja maisemat varsinkin, sillä se sijaitsi järven rannalla. 






Eljas ihmetteli pommacia, "erikoisessa" lasissa :D 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :>